מאז 2015 ועד סוף שנת 2019, ממלכת ספרד העבירה חוק חדש המאפשר לקבלת אזרחות ספרדית לצאצאים של היהודים הספרדים שגורשו מספרד במאה ה -15 ללא צורך בוויתור על אזרחותם הנוכחית וללא צורך בתושבות בספרד.

ככלל, הענקת האזרחות מחייבת מילוי שתי דרישות עיקריות: ראשית, הוכחת המעמד הספרדי ושנית, הוכחת הקשר המיוחד לספרד.

הדרכים לענות על שתי הדרישות העיקריות, הן מגוונות מאוד. נגדיר את הדרך העיקרית (אך לא הבודדה) כדי לענות על הדרישות שהוגדרו על ידי החוק הספרדי:

 

דרכים להוכחת המעמד הספרדי:

 

הוכחה ניתן לאשר על ידי אמצעי הראיות האפשריים הבאים, מוערך בכללותו (אין צורך למלא את כולם):

 

א) תעודת איגוד הקהילות היהודיות בספרד.

ב) תעודה מאת נשיא הקהילה היהודית באזור המגורים או הלידה.

ג) תעודה מאת הרשות הרבנית, המוכרת כחוק בארץ המגורים.

ד) הוכחת השימוש בלדינו או "הקטיעה", מאושרת על ידי גוף ישראלי מוסמך.

ה) תעודת לידה או תעודת נישואין "כתובה" המוכיחה חגיגה במסורת הקסטיליאנית, לרבות תעודת תקפות של מנהיג קהילה או רב.

ו) דו"ח המיוצר על ידי הישות המתאימה המוכיחה את חברות המבקש בשמות המשפחה לשושלת הספרדית ממוצא ספרדי

ז) כל נסיבות אחרות המעידות בבירור על מעמדו של יהודי ספרדי ממוצא ספרדי.

 

 

דרכים להוכחת הקשר המיוחד עם ספרד:

 

הוכחה ניתן לאשר על ידי אמצעי הראיות האפשריים הבאים, מוערך בכללותו (אין צורך למלא את כולם):

 

א) תעודות המחקר של ההיסטוריה והתרבות הספרדית שהונפקו על ידי מוסד ציבורי או פרטי מוכר.

ב) הוכחת ידע בלדינו או בשפה " הקטיעה".

ג) הכללת המבקש או מוצאו הישיר על רשימת המשפחות הספרדיות המוגנת על ידי ספרד, לגבי מצרים ויוון, ההתייחסות היא לצו מיום 29 בדצמבר 1948, או של אחרים שהתאזרחו בדרך מיוחדת של הצו המלכותי של 20 בדצמבר 1924. יחסי דם של המבקש עם אדם העונה על ההסמכה.

ד) כל סוג אחר של מסמכים שיכולים להדגים את הקשר שלך עם ספרד.

בגלל הדרכים השונות שניתן להוכיח את הזכות להגיש בקשה לאזרחות, מומלץ לבקש את עזרתם של מומחים כדי להגיש בקשה זו בהצלחה, כמו שהסברנו קודם להזדמנות זו יש טווח קצר מאוד של קיום.

לצוות שלנו יש את היכולת לספק את היועצים הטובים ביותר,בשביל הסיכויים הגבוהים ביותר של הצלחה, וכן לפתח את החקירות הדרושות כדי להדגים את המקור הספרדי שלך.

לאחר מילוי שני הדרישות העיקריות הללו, יהיה עליך להציג את התיעוד הבא:

 

א.תעודת לידה

ב.מסמך משטרתי של מצב התיק הפלילי, שננפק לא יותר מלפני 6 חודשים במדינת השהייה.

ג.כול המסמכים הנחוצים מוחייבים להיות מתורגמים, ואם נחוץ חתומים על ידי אפוסטיל.

 

בנוסף, החוק הספרדי מחייב מעבר של 2 מבחנים לפני הגשת הבקשה:

1 – מבחן ידע בסיסי של השפה הספרדית (DELEרמה A2 מינימום)

2 – ידע של החוקה הספרדית והמציאות החברתית והתרבותית של ספרד.

 

יש לציין כי ישנם יוצאים מן הכלל:אזרחים של מדינות מסוימות שבהן ספרדית היא השפה הרשמית (אין צורך לבצע את הבדיקה מס '1), וכן עבור אלה מתחת לגיל 18 ועל אלה עם יכולת משפטית שנקבעה על ידי בית המשפט (אין צורך לעשות את הבדיקות 1 & 2).

אם ברצונכם לדעת אם יש בידכם את הזכות להגיש בקשה לאזרחות, אנא צרו עמנו קשר ואנו נעזור לכם לענות על השאלה החשובה זו.